Belépés
Citromos rizsgolyók
... tűzről, állandóan kevergetve hozzáadjuk a lisztet, a citrom héját és levét, végül a margarint, majd simára keverjük, és kihűtjük. A tojásfehérjét csipetnyi sóval habbá verjük, és a langyos rizshez keverjük. A masszából kis golyókat formálunk, és bő, forró olajban aranyszínűre sütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a zsiradékot leitassuk róluk, majd porcukorral megszórjuk a gol...
Rizstorta
... A tetejét 1 tojássárgájával összekevert, elmorzsolt piskótával megkenjük, és meleg sütőben készre sütjük (kb. 40 perc). A formáb...
Rizsfelfújt gyümölcsszósszal
... rizsszemek puhák lesznek. Ha elkészült, még melegen keverjük bele a margarint és a tojások sárgáját. A tojásfehérjéket verjük fel kemény habbá, és óvatosan keverjük hozzá a langyosra hűlt rizshez. Kenjünk ki vajjal és szórjunk meg liszttel egy közepes méretű tepsit, majd öntsük bele a masszát. Előmelegített sütőben 140-150 fokon 40-45 percig süssük. Ha kissé kihűlt kockázzuk fel, ...
Sushi
... meg is kell dörzsölni a markunkban. Akkor jó, ha az öblítővíz már nem fehér. Leöntjük a vizet és kimérjük a főzővíz mennyiségét. Ez alapvetően 1.2-szer a száraz rizs térfogata, de kevés rizshez, nagyobb lábosban kicsit több kell. Ebben a vízben félórát áztatjuk, majd egy vastag aljú lábosban előbb közepes lángon addig főzzük, amíg a víz lecsökken a rizs szintjéig. Ekkor nagyon kis...
Tejberizs málnasziruppal
... csipetnyi sóval felforraljuk, majd beletesszük a rizst, és kislángon 40-50 percig főzzük, míg a rizs puha lesz, és kissé folyós masszát kapunk. A cseresznyéket kis kockákra vágjuk, a forró rizshez keverjük. Szobahőmérsékleten kihűtjük, majd 2 órára hűtőbe tesszük. 10 dkg málnát a díszítéshez félreteszünk, a többit a porcukorral szitán áttörjük, hogy a magokat eltávolítsuk. Mély üv...
Tejes desszert
... cukor


ELKÉSZÍTÉS

Mossuk meg a rizst, és áztassuk be fél órára tiszta vízbe. Forraljuk fel a tejet, szórjuk bele a rizst, és ...
Paprikás hústekercs...
... paprika

1 sárga húsú paprika

2 evőkanál olaj

2 gerezd fokhagyma

60 dkg pulykamellfilé

10 dkg szeletelt húsos szalonna

A paradicsomos rizshez:

1 tasak gyors rizs

15 dkg paradicsom

4 dkg vaj

1 evőkanál vágott petrezselyem



A paprikákat megmossuk, félb...
Kukoricás szárnyasmájrizottó
... aranysárgára pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Hozzátesszük a feldarabolt májat, meghintjük frissen őrölt borssal, kakukkfűvel, és zsírjára pirítjuk. Csak ezután sózzuk.
3. A párolt rizshez hozzáadjuk a levétől jól lecsurgatott csemegekukoricát, és hozzákeverjük a pirított májat.
4. Tálalás előtt az összekevert rizottót kerek formába nyomkodjuk. Meleg tálra borítju...
Tejfölös gombapaprikás
... össze.

Akkor kész, amikor a zsírszemcsék eltűnnek a tetejéről. Párolt rizzsel, savanyúság nélk...
Rizskrokett
... Körülbelül 5 percig kevergetjük, amíg az összes folyadék felszívódik. Ezt az eljárást addig ismételjük, amíg az összes levest elhasználjuk, és az állandóan kevergetett rizs majdnem megpuhul. A rizshez keverjük a parmezánt. Levesszük a tűzről, fedő alatt hagyjuk kihűlni, majd 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. Vizes kézzel 2 evőkanálnyi rizsből gombócot formálunk. Ujjunkkal lyukat fúr...
HASZNOS TUDNIVALÓK 11
... étlapján tartja. S hogy mi minden található egy igazi paellában? Bármi és akármi, csak finom legyen. A paellera nevű, nagy és lapos serpenyőben sáfránnyal színezett, olívaolajon átpörgetett rizshez halat, tengeri herkenytűt, csirkét, de akár még nyulat is adnak, aztán jöhetnek a zöldségek, a zöldborsótól a sárgarépán át minden, aminek éppen szezonja van. Fogyasztásakor pedig - leg...
Lecsó-körkép
... 5 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a rizst, a zöldborsót, a paradicsomot és kukorica felét, lefedjük, 10 percig lassú tűzön pároljuk. A maradék kukoricát a tejjel összeturmixoljuk, majd a rizshez adjuk, megsózzuk, borsozzuk, és további 10 percig főzzük. Hozzáadjuk a debrecenit, összekeverjük, felforraljuk, megszórjuk a kaporral, és forrón tálaljuk.
Lecsós fogások

Lec...
A megunhatatlan rizs
... forró vízzel, szórjuk bele a kurkumát! Forraljuk fel, majd fedővel takarjuk be! Addig pároljuk, míg a rizs a főzőlevét fel nem szívja! Vegyük le a tűzről, majd hagyjuk kihűlni! A kihűlt rizshez hozzákeverjük a tonhalkonzervet, a kimagozott olajbogyókat, a kis kockára vágott sárgarépát, cukkinit, paradicsomot, lilahagymát. ĺzesítsük, sóval, őrölt borssal, citromlével! Keverjük össz...
Fogyás rizzsel - gyorsan
Túl sokat mutat a mérleg? Ez a fogyókúrás program nemcsak a zsírokat lazítja fel a sejtekben, hanem mozgásba hozza a vízháztartást, segít eltávolítani a testből a felgyülemlett salakanyagokat, tehermentesíti a szívet és a keringést.
A rizs fontos szénhidrát, amely megfelelő mennyiségű energiához juttatja a szervezetet. Koleszterinmentes, így bármilyen diéta alapja lehet. A bar...
Új ízt adó régi fűszer
... szolgálatot tesz a nyers salátákban és zöldséglevesekben éppúgy, mint barna mártásokban, rizottóban, rántottában, zöldfűszer-mártásokban.

Magját kenyértésztákhoz, salátákhoz, rizshez, likőrökhöz adhatjuk, továbbá pompás ízt ad a vadas mártásoknak és a télre eltett savanyúságoknak. Meghámozott gyökerét levesekbe tehetjük.

A régi öregek gyógynövényként is becsü...
8 kincs rizs
... körülfuttatunk benne. Ezen a megfőtt rizst állandó kevergetéssel átmelegítjük, úgy 1 percig kissé megsütjük. (Vigyázzunk, nehogy leragadjon!) Ezután az ízesítés első lépéseként a mézet adjuk a rizshez, amit jól elkeverünk, majd megszórjuk a 2 kávéskyi cukorral. Ezután beletehetjük a kincseket, vagyis a magvakat, konzervgyümölcs dbkákat, és folyamatos kevergetéssel 1-2 perc alatt s...
Ötnapos diéta
... a hagymát, a spenótot és 50 gramm tonhalat. Keverjük össze a tésztával.

Uzsonna

Vaníliás joghurtos ital

Vacsora

120 gramm rizst megfőzünk. A rizshez hagymát, kevés friss ananászt és 50 g pulykasonkát adunk. Alaposan összekeverjük, majd tálaljuk.

Harmadik nap

Reggeli

Egy szelet kenyeret megkenünk növényi e...
Babos rizs
... szűrőkanálban, meleg folyó víz alatt mossunk meg, és 2 evőkanál olajon dinszteljük pár percig, majd vegyük ki a babból a teatojást, és szűrjük le a levét egy másik edénybe. Tegyük a leszűrt babot a rizshez, a meleg főzőléből öntsünk rá 1/2 litert, adjunk hozzá 1 mokkáskanál sót, fél mokkáskanál vegetát, és jól átkeverve, fedő alatt, takaréklángon főzzük kb. 15 percig, amíg a rizs ...
Hal paprikával
... köretnek ananászos párolt rizst adjunk hozzá, a megsütött hal tetejére pedi...
Főételek ebédre és vacsorára
... forgassuk át a zöldségekkel, és öntsük fel 2 dl zöldséglevessel. Forr...
1 2 3 ...15 16 .22 23 ..29 30 31 
Címkék: HASZNOS TUDNIVALÓK, megunhatatlan rizs, citrom héját, tojásfehérjét csipetnyi, langyos rizshez, zsiradékot leitassuk, tojások sárgáját, tojásfehérjéket verjük, langyosra hűlt, közepes méretű, főzővíz mennyiségét, száraz rizs, vízben félórát, vastag aljú, rizs szintjéig, rizs puha, forró rizshez, díszítéshez félreteszünk, porcukorral szitán, magokat eltávolítsuk, paradicsomos rizshez, paprikákat megmossuk, finomra vágott, feldarabolt májat, párolt rizshez, pirított májat, összekevert rizottót, zsírszemcsék eltűnnek, összes folyadék, eljárást addig, összes levest, állandóan kevergetett, rizshez keverjük, igazi paellában, paellera nevű, maradék kukoricát, tejjel összeturmixoljuk, rizshez adjuk, kihűlt rizshez, kimagozott olajbogyókat, fogyókúrás program, zsírokat lazítja, felgyülemlett salakanyagokat, rizs fontos, nyers salátákban, vadas mártásoknak, télre eltett, régi öregek, megfőtt rizst, ízesítés első, mézet adjuk, rizshez hagymát, szelet kenyeret, másik edénybe, leszűrt babot, meleg főzőléből,
© 2013 TVN.HU Kft.