|
|
|
... tűzről, állandóan kevergetve hozzáadjuk a lisztet, a citrom héját és levét, végül a margarint, majd simára keverjük, és kihűtjük. A tojásfehérjét csipetnyi sóval habbá verjük, és a langyos rizshez keverjük. A masszából kis golyókat formálunk, és bő, forró olajban aranyszínűre sütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a zsiradékot leitassuk róluk, majd porcukorral megszórjuk a gol... |
|
|
|
|
|
|
|
... A tetejét 1 tojássárgájával összekevert, elmorzsolt piskótával megkenjük, és meleg sütőben készre sütjük (kb. 40 perc). A formáb... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... rizsszemek puhák lesznek. Ha elkészült, még melegen keverjük bele a margarint és a tojások sárgáját. A tojásfehérjéket verjük fel kemény habbá, és óvatosan keverjük hozzá a langyosra hűlt rizshez. Kenjünk ki vajjal és szórjunk meg liszttel egy közepes méretű tepsit, majd öntsük bele a masszát. Előmelegített sütőben 140-150 fokon 40-45 percig süssük. Ha kissé kihűlt kockázzuk fel, ... |
|
|
|
|
|
|
|
... meg is kell dörzsölni a markunkban. Akkor jó, ha az öblítővíz már nem fehér. Leöntjük a vizet és kimérjük a főzővíz mennyiségét. Ez alapvetően 1.2-szer a száraz rizs térfogata, de kevés rizshez, nagyobb lábosban kicsit több kell. Ebben a vízben félórát áztatjuk, majd egy vastag aljú lábosban előbb közepes lángon addig főzzük, amíg a víz lecsökken a rizs szintjéig. Ekkor nagyon kis... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... csipetnyi sóval felforraljuk, majd beletesszük a rizst, és kislángon 40-50 percig főzzük, míg a rizs puha lesz, és kissé folyós masszát kapunk. A cseresznyéket kis kockákra vágjuk, a forró rizshez keverjük. Szobahőmérsékleten kihűtjük, majd 2 órára hűtőbe tesszük. 10 dkg málnát a díszítéshez félreteszünk, a többit a porcukorral szitán áttörjük, hogy a magokat eltávolítsuk. Mély üv... |
|
|
|
|
|
|
|
... cukor
ELKÉSZÍTÉS
Mossuk meg a rizst, és áztassuk be fél órára tiszta vízbe. Forraljuk fel a tejet, szórjuk bele a rizst, és ... |
|
|
|
|
|
|
|
... paprika
1 sárga húsú paprika
2 evőkanál olaj
2 gerezd fokhagyma
60 dkg pulykamellfilé
10 dkg szeletelt húsos szalonna
A paradicsomos rizshez:
1 tasak gyors rizs
15 dkg paradicsom
4 dkg vaj
1 evőkanál vágott petrezselyem
A paprikákat megmossuk, félb... |
|
|
|
|
|
|
|
... aranysárgára pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Hozzátesszük a feldarabolt májat, meghintjük frissen őrölt borssal, kakukkfűvel, és zsírjára pirítjuk. Csak ezután sózzuk.
3. A párolt rizshez hozzáadjuk a levétől jól lecsurgatott csemegekukoricát, és hozzákeverjük a pirított májat.
4. Tálalás előtt az összekevert rizottót kerek formába nyomkodjuk. Meleg tálra borítju... |
|
|
|
|
|
|
|
... össze.
Akkor kész, amikor a zsírszemcsék eltűnnek a tetejéről. Párolt rizzsel, savanyúság nélk... |
|
|
|
|
|
|
|
... Körülbelül 5 percig kevergetjük, amíg az összes folyadék felszívódik. Ezt az eljárást addig ismételjük, amíg az összes levest elhasználjuk, és az állandóan kevergetett rizs majdnem megpuhul. A rizshez keverjük a parmezánt. Levesszük a tűzről, fedő alatt hagyjuk kihűlni, majd 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. Vizes kézzel 2 evőkanálnyi rizsből gombócot formálunk. Ujjunkkal lyukat fúr... |
|
|
|
|
|
|
|
... étlapján tartja. S hogy mi minden található egy igazi paellában? Bármi és akármi, csak finom legyen. A paellera nevű, nagy és lapos serpenyőben sáfránnyal színezett, olívaolajon átpörgetett rizshez halat, tengeri herkenytűt, csirkét, de akár még nyulat is adnak, aztán jöhetnek a zöldségek, a zöldborsótól a sárgarépán át minden, aminek éppen szezonja van. Fogyasztásakor pedig - leg... |
|
|
|
|
|
|
|
... 5 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a rizst, a zöldborsót, a paradicsomot és kukorica felét, lefedjük, 10 percig lassú tűzön pároljuk. A maradék kukoricát a tejjel összeturmixoljuk, majd a rizshez adjuk, megsózzuk, borsozzuk, és további 10 percig főzzük. Hozzáadjuk a debrecenit, összekeverjük, felforraljuk, megszórjuk a kaporral, és forrón tálaljuk.
Lecsós fogások
Lec... |
|
|
|
|
|
|
|
... forró vízzel, szórjuk bele a kurkumát! Forraljuk fel, majd fedővel takarjuk be! Addig pároljuk, míg a rizs a főzőlevét fel nem szívja! Vegyük le a tűzről, majd hagyjuk kihűlni! A kihűlt rizshez hozzákeverjük a tonhalkonzervet, a kimagozott olajbogyókat, a kis kockára vágott sárgarépát, cukkinit, paradicsomot, lilahagymát. ĺzesítsük, sóval, őrölt borssal, citromlével! Keverjük össz... |
|
|
|
|
|
|
|
Túl sokat mutat a mérleg? Ez a fogyókúrás program nemcsak a zsírokat lazítja fel a sejtekben, hanem mozgásba hozza a vízháztartást, segít eltávolítani a testből a felgyülemlett salakanyagokat, tehermentesíti a szívet és a keringést.
A rizs fontos szénhidrát, amely megfelelő mennyiségű energiához juttatja a szervezetet. Koleszterinmentes, így bármilyen diéta alapja lehet. A bar... |
|
|
|
|
|
|
|
... szolgálatot tesz a nyers salátákban és zöldséglevesekben éppúgy, mint barna mártásokban, rizottóban, rántottában, zöldfűszer-mártásokban.
Magját kenyértésztákhoz, salátákhoz, rizshez, likőrökhöz adhatjuk, továbbá pompás ízt ad a vadas mártásoknak és a télre eltett savanyúságoknak. Meghámozott gyökerét levesekbe tehetjük.
A régi öregek gyógynövényként is becsü... |
|
|
|
|
|
|
|
... körülfuttatunk benne. Ezen a megfőtt rizst állandó kevergetéssel átmelegítjük, úgy 1 percig kissé megsütjük. (Vigyázzunk, nehogy leragadjon!) Ezután az ízesítés első lépéseként a mézet adjuk a rizshez, amit jól elkeverünk, majd megszórjuk a 2 kávéskyi cukorral. Ezután beletehetjük a kincseket, vagyis a magvakat, konzervgyümölcs dbkákat, és folyamatos kevergetéssel 1-2 perc alatt s... |
|
|
|
|
|
|
|
... a hagymát, a spenótot és 50 gramm tonhalat. Keverjük össze a tésztával.
Uzsonna
Vaníliás joghurtos ital
Vacsora
120 gramm rizst megfőzünk. A rizshez hagymát, kevés friss ananászt és 50 g pulykasonkát adunk. Alaposan összekeverjük, majd tálaljuk.
Harmadik nap
Reggeli
Egy szelet kenyeret megkenünk növényi e... |
|
|
|
|
|
|
|
... szűrőkanálban, meleg folyó víz alatt mossunk meg, és 2 evőkanál olajon dinszteljük pár percig, majd vegyük ki a babból a teatojást, és szűrjük le a levét egy másik edénybe. Tegyük a leszűrt babot a rizshez, a meleg főzőléből öntsünk rá 1/2 litert, adjunk hozzá 1 mokkáskanál sót, fél mokkáskanál vegetát, és jól átkeverve, fedő alatt, takaréklángon főzzük kb. 15 percig, amíg a rizs ... |
|
|
|
|
|
|
|
... köretnek ananászos párolt rizst adjunk hozzá, a megsütött hal tetejére pedi... |
|
|
|
|
|
|
|
... forgassuk át a zöldségekkel, és öntsük fel 2 dl zöldséglevessel. Forr... |
|
|
|
|
|